06 February 2010

Program Pembangunan Komuniti - Fasa 1

5-6 Februari 2010 - Tanjong Malim : Perjalanan Program Pembangunan Komuniti anjuran Persatuan Pengajian Siswazah, UPSI dengan kerjasama Intitut Pengajian Siswazah, UPSI, Kementerian Pelajaran Malaysia telah berlangsung dengan jayanya. Program ini telah mendapat tajaan sepenuhnya daripada IREX, US States of Department.

Peserta program ini ialah SU PIBG sekolah rendah dan menengah yang terpilih dalam daerah Batang Padang dan Hulu Selangor. Seramai 81 buah sekolah dijemput hadir. Namun, hanya 3/4 daripada peserta yang dijemput telah hadir. Ini berkemungkinan kekangan masa yang dihadapi oleh pihak sekolah.

Pelbagai aktiviti yang disusun khususnya untuk menambah pengetahuan dan meningkatkan kualiti kepimpinan SU PIBG sekitar UPSI sejajar dengan tema program iaitu 'Guru sebagai Pemimpin Sekolah dan Komuniti'.


Sesi pendaftaran di awal pagi

Sesi taklimat oleh ILEP/IREX kepada peserta kursus
(TAHNIAH...guru di Malaysia yang pernah mengikuti kursus 6 bulan di USA yang membolehkan grant diperolehi)

Sesi ucapan oleh Pengarah Projek, Dekan IPS dan Timbalan Canselor di awal majlis.


Peserta yang sedang khusyuk mengikuti kursus dalam dewan auditorium
di Perpustakaan Tuanku Bainun, UPSI.

Peserta kursus bergambar di hari kedua di tangga Perpustakaan Tuanku Bainun, UPSI bersama Dato' Zulkifli, Pegawai PPD Batang Padang dan Dekan IPS, UPSI.

0 comments:

Post a Comment

 

Program Pembangunan Komuniti Copyright © 2009 -2010 :: Pembinaan WebLog Oleh Sdr Mahmud berasaskan Ipietoon for Free Blogger Template